miercuri, 20 februarie 2008

Se lansează Radio ONG - primul radio on-line dedicat ONG-urilor din România

Iata ca cel mai mare proiect (de pana acum) al SynergEtica iese la lumina: Radio ONG!

Comunicatul de presa:

"Federația Forumul Donatorilor din România în parteneriat cu Fundația SynergEtica anunta lansarea proiectului Radio ONG. Proiectul este finanțat prin Programul PHARE - Consolidarea Democrației în România - Componenta 2 Democrație, drepturile omului, statul de drept, independența justiției și lupta împotriva corupției.

Radio ONG este prima platformă de comunicare on-line dedicată în exclusivitate membrilor ONG-urilor de dimensiuni medii si mici, care activează în următoarele domenii: social, sănătate, advocacy, drepturile omului, dezvoltare locală, responsabilitate socială corporativă, mediul înconjurator, cultură, educație și religie. O astfel de platformă înglobează în același mediu trei mijloace de comunicare: audio, video și chat, permițând astfel o interactivitate totală între realizatorii de media și publicul utilizator de informație.

Prin Radio ONG, societatea civilă găsește un mediu în care se poate exprima liber, poate învăța din exemplele de succes dar și din greșelile altora și poate iniția un dialog intersectorial pentru a mări sustenabilitatea ONG-urilor prin training, educație și schimb de experiență.

Training-urile propuse de Radio-ONG vor aborda teme de interes precum: gestionarea voluntarilor (management organizațional, rol și importanță, recrutare etc.), managementul de proiect (principii, etape de desfășurare și implementare etc.), comunicare eficientă cu mass-media (construirea parteneriatelor media, monitorizarea media etc.), managementul resurselor umane (recrutare, evaluare, monitorizare etc.), strângerea de fonduri (identificarea surselor de finanțare, alegerea partenerilor corporativi, implementarea campaniei de 2% etc.), domeniul financiar și juridic (legislație, raportare), etc.

De asemenea, Radio-ONG va facilita absorbția fondurilor structurale propunând traininguri și discuții pe baza proiectelor susceptibile să primească fonduri europene.

In cadrul evenimentului de lansare al Radio ONG va avea loc o prezentare pe larg a programului, obiectivelor propuse precum și rezultatelor estimate. Totodată, evenimentul de lansare va asigura ONG-urilor prezente posibilitatea de a discuta, în mod interactiv, propuneri pentru ca Radio ONG să își îndeplinească misiunea de a ajuta la coagularea forțelor asociative din România și a iniția un dialog productiv între reprezentanții sectorului non-guvernamental, și cei din domeniul guvernamental și privat.

Evenimentul se adresează reprezentanților presei, ai organizațiilor neguvernamentale, precum și reprezentanților instituțiilor publice și ai mediului de afaceri.

Federația Forumul Donatorilor din România este o federație de organizații finanțatoare care sprijină activ dezvoltarea societății civile din România. Misiunea Federației este de a contribui la dezvoltarea durabilă a societății civile din România prin dezvoltarea capacității comunității donatorilor și promovarea filantropiei.

Fundația SynergEtica este o organizație neguvernamentală fondată în 2006 la ințiativa Sandrei Pralong, prima responsabilă a Fundației Soros Pentru o Societate Deschisă în România. Misiunea SynergEtica este de a contribui la transformarea României într-un tărâm al integrității, eticii, și dreptății, unde respectul, demnitatea și justiția sunt valori fundamentale ale identității sale."

3 comentarii:

Valentin Handro spunea...

o emisiune de radio online
cu un program sustinut de ong
trebuie facuta separat
nu in programul altui post

Valentin Duran spunea...

Va rog respectuos sa-mi precizati cand Radio ONG este activ in vederea postarii unui articol pe blogul meu. Succes, Vali

Silviu Martin spunea...

Buna, Valentin! Multumim mult pentru comentarii. Suntem de acord cu ceea ce spui legat de existenta unui post separat de radio pentru Radio ONG. Totusi linia de finantare la care am aplicat (prin limitarile legate de marimea bugetului) nu ne permitea sa facem acest lucru de la bun inceput. Avem totusi in plan acest lucru odata ce radioul va deveni autosustenabil.
Te vom tine la curent cu ceea ce se mai intampla!